Crochete de cartofi

Crochete de cartofi


Ingrediente:

5 cartofi medii
sare
2 linguri garam masala
10 frunze de coriandru, tocate
6 linguri pesmet
ulei pentru prăjit
2 linguri coriandru
2 linguri piper negru

Preparare:

Se pun cartofii, necurăţaţi, într-un vas cu apă şi se fierb la foc mare, până când se înmoaie. Se scurg, se răcesc şi se curăţă.
Se pun cartofii într-un vas mare, cu sare, garam masala, coriandru pudră, piper şi frunze de coriandru. Se zdrobesc bine, apoi, din ei, se modelează chiftele plate, cu diametrul de 15 cm şi grosimea de 2 cm, se dă fiecare astfel de chiftea prin pesmet şi se pun deoparte.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Crochetele de cartofi se prăjesc pe ambele părţi, până ce capătă o culoare aurie. Pe parcurs, se mai adaugă ulei, dacă este necesar.
Se serveşte cu sosuri dulci sau pe bază de smântână, ketchup sau sos tamarind.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria indiană.

Exprimați-vă opinia

*