Găluşte cu ton

Găluşte cu ton


Ingrediente:

3 ouă, bătute
2 linguri ulei
4-5 căni cartofi, fierţi, zdrobiţi
1 ceaşcă amidon
1 linguriţă sare
1-2 căni pesmet din pască

Pentru umplutură:
3 căni ton
1 ceapă, tocată
un vârf de cuţit sare
½ ceaşcă ciuperci tocate
1 ou, bătut
un vârf de cuţit piper
1 lingură usturoi zdrobit

Preparare:

Se amestecă cartofii, pesmetul din pască, amidonul, ouăle bătute, uleiul şi condimentele. Se amestecă bine. Aluatul obţinut se împarte în 24 de părţi egale, care se întind şi se presară pe ambele părţi cu pesmet de pască. 12 din aceste plăcinte se aşază pe o tavă unsă.
Se amestecă ingredientele pentru umplutură şi se pune câte ½ ceaşcă din acest amestec peste fiecare din cele 12 plăcinte din tavă. Deasupra se aşază celelalte 12 plăcinte. Se apasă pe margini ca să se lipească şi se coc un sfert de oră, până ce se rumenesc.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu ouă, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*