Pilaf cu legume şi afine (reţetă tradiţională de Rosh hashana)

Pilaf cu legume şi afine (reţetă tradiţională de Rosh hashana)


Ingrediente:

4 linguri ulei vegetal
sau margarină
1 căpăţână ţelină, tăiată mărunt
1 morcov mare, tocat
3 cepe verzi, tocate
1 linguriţă nucşoară, măcinată
un vârf cuţit boia (iute)
300 g orez sălbatic
4 ceşti supă de carne de pui
1 ceaşcă pătrunjel tocat mărunt
2 ceşti afine uscate
sare
piper

Preparare:

Se încinge cuptorul. Se încălzeşte uleiul sau margarina într-o tigaie. Se călesc morcovii, ţelina şi ceapa, timp de 10 minute, până când toate ingre-dientele se înmoaie.
Se adaugă nucşoara, boia şi orezul şi se prăjeşte totul. Se suplimentează cu ulei, dacă este necesar. Se adaugă supa şi se dă în clocot, apoi se adaugă afinele uscate. Se ia de pe foc, se acoperă şi se coace totul o oră şi ceva, până când orezul este gata fiert şi tot lichidul este absorbit.
Înainte de servire, se lasă să se răcească, cu capac, timp de 15 minute. Se amestecă cu o furculiţă şi se condi-mentează cu sare şi piper, după gust. Deasupra se presară pătrunjel tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Carne de pasăre, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Orez.

Exprimați-vă opinia

*