Puiul beat

Puiul beat


Ingrediente:

1-2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mică, albă, curăţată
3 căţei de usturoi, tăiaţi
4 piepturi de pui, cu piele
4 pulpiţe de pui, spălate
1 cană bere neagră
1 cană supă de pui
1 roşie mare, coaptă, tăiată
1 ardei jalapeño
2 linguriţe boabe de ienibahar
1 bucată de scorţişoară, înmuiată
sare, după gust
6 cartofi roşii, tăiaţi în patru

Preparare:

Într-o tigaie nici prea mare, nici prea mică, se încălzeşte uleiul de măsline. Se căleşte ceapa şi usturoiul. Se toarnă într-o tavă, alături de carnea de pui, berea, supa, roşia, ienibaharul, ardeii şi scorţişoara. Se sărează. Se acoperă şi dă o jumătate de oră la cuptor. Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea încă treizeci de minute. Se ia capacul, în ultimele 15 minute, sau până ce preparatul ajunge să se rumenească. Se serveşte cu orez.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria mexicană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume.

Exprimați-vă opinia

*