Bastermah – pastramă de vită

Bastermah – pastramă de vită


Ingrediente:

500 g muşchi de vită, cubuleţe
½ ceaşcă usturoi pisat
2 linguri boia iute
2 linguri ardei iute pisat
½ ceaşcă bucăţele pâine
2 linguri pudră curry
sare, după gust

Preparare:

Se curăţă carnea de excesul de grăsime, se freacă cu sare şi se pune la frigider 24 de ore, într-un vas acoperit. Se va face un fel de aluat din bucăţelele de pâine, condimente şi usturoi, pentru a se înmuia se adaugă apă.
Carnea se dă prin acest amestec, de grosime 4-5 cm, apoi se depozitează la rece, în întuneric 4-5 zile, în prealabil se crestează carnea pentru a se evapora apa şi pentru a se usca. A nu se expune la soare sau căldură. Se feliază şi se serveşte cu pita.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*