Carne de porc cu brânză feta şi iaurt

Carne de porc cu brânză feta şi iaurt


Ingrediente:

500 g muşchi de porc
1 linguriţă oregano
100 g feta rasă
1 lămâie tăiată cuburi
2 linguriţe cimbru
4 lipii
4 linguri iaurt

Pentru marinată:

2 căţei de usturoi
sare
piper
1 lingură suc de lămâie
un vârf de cuţit oregano
2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se taie carnea de porc felii. Se amestecă ingredientele pentru marinată. Se adaugă feliile de carne şi se lasă deoparte câteva ore. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea, dar nu de tot. Se adaugă oregano şi cimbru.
Se prăjesc puţin lipiile sau se încălzesc în cuptorul încins. Se aşază fiecare lipie pe o farfurie, deasupra se pune câte o lingură de iaurt, câte o porţie de carne şi una de feta. Se serveşte cu bucăţi de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*