Creveţi Balchao

Creveţi Balchao


Ingrediente:

500 g creveţi curăţaţi
4 cepe tocate mărunt
4 roşii tocate mărunt
1-2 ardei iuţi fără seminţe, tocaţi
1 frunză proaspătă de curry
4 linguri de ulei
sare
zahăr
oţet

Pentru pastă:

2 ardei iuţi uscaţi
1 linguriţă boabe de piper
1 lingură seminţe de muştar
2 linguriţe seminţe de chimen
un vârf de cuţit turmeric
1 lingură pastă de usturoi şi ghimbir
1 lingură oţet

Preparare.

Se sărează creveţii şi se pudrează cu turmeric. Se pun deoparte 5 minute, se spală şi se scurg. Se prepară pasta şi se toarnă deasupra.
Se încinge uleiul şi se prăjesc frunzele de curry, se adaugă ceapa şi se căleşte până când capătă o culoare uşor maronie. Se adaugă roşiile tăiate şi se prăjeşte totul, până ce uleiul începe să se separe.
Se adaugă creveţii cu tot cu marinata şi se amestecă. Se adaugă ardeii, sarea, zahărul şi oţetul, după gust.Se pune capacul şi se prăjeşte totul 10 minute, sau până ce uleiul începe să se ridice la suprafaţă şi creveţii sunt gata.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria indiană, Fructe de mare, Mâncăruri cu legume.

Exprimați-vă opinia

*