Enchilada cu brânză

Enchilada cu brânză


Ingrediente:

1 lingură ulei
1 linguriţă chimen măcinat
100 g ardei iuţi ancho
1 ceaşcă ceapă tăiată rondele
1 lingură usturoi tocat
5 linguri cafea
un vârf de cuţit sare
1 lingură masa harina
8 tortillas de porumb, încălzite
2 căni brânză Queso Blanco rasă
1 cană ceapă tocată
1 lingură jalapeños tocat
un vârf de cuţit oregano
2 căni supă de carne de pui

Preparare:

Pentru sosul iute:
Se prăjeşte chimenul măcinat, la foc mic, 3 minute, apoi se pune deoparte. Se călesc ardeii ancho la foc mic, câteva minute, până se înmoaie. Se acoperă cu apă caldă şi se lasă un sfert de oră la înmuiat. Se scurg. Li se îndepărtează seminţele şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o altă cratiţă. Se căleşte ceapa, usturoiul şi ardeii jalapeños. Se călesc 5 minute şi se condimentează cu chimenenul prăjit, sare şi oregano. Se adaugă ancho, supa de carne de pui şi cafeaua. Se amestecă şi se dă totul în clocot.
Se adaugă masa harina, apoi se reduce focul şi se fierbe timp de aproximativ o oră, la foc mic, cu capac.
Se blendează totul, apoi se pune iarăşi la foc mic, câteva minute.
Se pune o cană din sos pe fundul unei tăvi. Se umple fiecare tortilla încălzită cu ½ ceaşcă de brânză rasă şi se rulează. Se aşază peste sosul din tavă. Restul de sos picant se toarnă deasupra.
Se încinge cuptorul.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se coace un sfert de oră, până când brânza se înmoaie şi sosul se înfierbântă.
Se garniseşte cu rondele de ceapă. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Bucătăria spaniolă, Carne de pasăre.

Exprimați-vă opinia

*