Kushari

Kushari


Ingrediente:

4 cepe mari, feliate
sare, după gust
½ ceaşcă linte brună
3 ceşti cu apă
4 linguri samna
2 ceşti orez cu bob lung
2 linguri sare
2 ceşti paste
piper negru măcinat, după gust
2 ceşti sos tomate

Preparare:

Se taie ceapa julien, se aşază pe un serveţel de hârtie şi se presară sare, se acoperă şi se lasă deoparte 30 minute. Se spală lintea, se pune într-un vas cu 1 ceaşcă de apă şi 1 linguriţă de sare, se fierbe, cu vasul parţial acoperit. Se completează cu apă, dacă scade.
Separat, într-un alt vas se topeşte untul şi se prepară orezul, amestecând continuu pe foc să nu se ardă, apoi se toarnă 2 ceşti cu apă şi sare. Se fierbe 15 minute.
Între timp se prepară ceapa. Se căleşte în unt ceapa până devine maronie, apoi se scurge de surplusul de grăsime pe un prosop de hârtie. Se lasă să se răcească. Într-un alt vas se fierb pastele, până se înmoaie, apoi se scurg şi se clătesc sub jetul de apă rece. Într-un vas mare, de metal, se amestecă pastele cu orezul şi lintea, se adaugă piper şi sosul tomat. Se poate servi ca şi garnitură la preparatele din carne.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Garnituri, Orez.

Exprimați-vă opinia

*