Mansaf

Mansaf


Ingrediente:

4 kg carne de miel
1 kg zer încălzit/iaurt cu apă
margarină
2 kg orez cu bob lung
seminţe de pin
migdale prăjite
3 cepe
făină
lipii
sare, după gust

Preparare:

Se spală zerul şi se lasă la înmuiat o oră, apoi se omogenizează cu mixerul. Se spală carnea şi se pune într-un vas înalt. Ceapa se taie cubuleţe şi se adaugă la carnea de miel, împreună cu apă şi sare, se fierbe 1 oră.
În supă se toarnă zerul şi se fierbe, se îngroaşă cu puţină făină. Separat, se spală orezul în 2-3 ape, apoi se căleşte şi se fierbe. Pe lipii, orezul se aranjează piramidal împreună cu carnea de miel. Se garniseşte cu seminţe de pin şi migdale prăjite, se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*