Muşchi de vită, reţetă din Asturia

Muşchi de vită, reţetă din Asturia


Ingrediente:

½ ceaşcă ulei de măsline
4 bucăţi muşchi de vită
sare
piper
1 ceaşcă supă
100-200 g brânză (cabrales)
1-2 linguri pătrunjel tocat
1 ceapă tocată
1 lingură boia
½ ceaşcă vin alb sec

Preparare:

Se încinge ulei într-o tigaie şi se pun la prăjit bucăţile de carne condimentate în prealabil cu sare şi piper. Se reduce focul şi se prăjesc pe ambele părţi.
Se căleşte ceapa la foc mic, timp de 5 minute, până devine transparentă şi se înmoaie. Se condimentează cu boia. După un minut, se adaugă vinul. Se fierbe totul, până ce cantitatea de lichid se reduce la jumătate, apoi se adaugă supa şi se mai fierbe încă câteva minute. Brânza se fărâmiţează şi se amestecă cu restul ingredientelor, ca să se topească.
Acest sos se toarnă peste bucăţile de muşchi. Deasupra se presară pătrunjel tocat.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de vită, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*