Orez cu pui

Orez cu pui


Ingrediente:

5 ciuperci uscate
400 g piept de pui, fără piele
2 fire de praz – partea albă
1 ceaşcă orez cu bob lung
1 ½ ceaşcă apă

Marinata:

4 linguriţe sos de soia
2 linguri vin de orez sau sherry
1 linguriţă ulei de susan
1 vârf cuţit zahăr
sare după gust

Preparare:

Se înmoaie ciupercile în apă rece 30 minute, apoi se curăţă de codiţe şi se taie felii. Pieptul de pui se taie în cubuleţe de 2-3 cm şi se marinează.
Se spală orezul în 2-3 ape apoi se fierbe la foc potrivit până se evaporă apa. Se adaugă pieptul de pui, ciupercile şi prazul tocat. Se amestecă cu vin de orez, apoi se aco­peră vasul şi se lasă la foc mic 30 minute. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu ciuperci, Orez.

1 raspuns la Ciuperci cu dovleac şi cartofi

  1. licutza mitu a spus:

    Trebuie sa incerc reteta. Imi place! Eu am o reteta simpla de cand am fost in Israel.
    Un avocado se marunteste,fara coaja.Se stropeste cu zeama de lamaie. Peste el se adauga un ou fiert,taiat mic,putina ceapa rosie si un castravecior. Poate fi si murat.Se omogenizeaza cu ulei de masline si se potriveste de sare. Noi mancam cu placere.

Exprimați-vă opinia

*