Pastramă de vită

Pastramă de vită


Ingrediente:

1 bucată mare de pastramă
1 ceapă mare sau mai multe
1 căpăţână mare de praz,
fără partea verde
1 ceaşcă vin kosher
2 frunze de dafin
un vârf de cuţit cimbru
sare
piper

Preparare:

Se prăjeşte carnea în cuptor, în grăsime proprie. Se taie ceapa foarte mărunt şi se adaugă peste pastramă. La fel se procedează şi cu prazul. Urmează mirodeniile: cimbrul, dafinul, sarea, piperul şi să nu uităm vinul! Se prăjeşte totul la foc mic, 4 ore, cu capac, amestecând de câteva ori, până ce carnea se înmoaie.
Se scoate carnea din sos şi se taie felii, cât timp este încă fierbinte, apoi se pune în frigider. Sosul se blendează şi se pune, şi el, la frigider. Se îndepărtează grăsimea care se adună deasupra. Înainte de servire, se amestecă iarăşi carnea cu sosul şi se încălzesc împreună la foc mic, sau în cuptorul cu microunde.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*