Plăcinte cu brânză (Tiropites)

Plăcinte cu brânză (Tiropites)


Ingrediente:

500 g brânză feta
4 linguri margarină sau unt
6 ouă
1 ceaşcă pătrunjel tocat
foi de aluat, foietaj
3 căni sos Bechamel
nucşoară
piper
sare

Preparare:

Pentru umplutură: se zdrobeşte brânza feta şi se amestecă cu sosul Bechamel şi ouăle. Se condimentează cu sare, piper, pătrunjel şi nucşoară.
Se ia jumătate din foietaj şi se unge cu unt, pe ambele părţi. Se pune ulei într-o tavă, se aşază foietajul şi se pune umplutura deasupra. Urmează celălalt strat de foietaj. Se taie, nu neapărat de tot, cu un cuţit, în porţii pentru servire, de aproximativ 5 cm pătraţi.
Se coace la foc mediu, o jumătate de oră, până se rumeneşte foietajul. Imediat după ce se scoate din cuptor, se taie pătrate. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Bucătăria greacă, Clătite / Plăcinte.

Exprimați-vă opinia

*