Pui cu miere

Pui cu miere


Ingrediente:

Sosul pentru marinat:

3 linguri de miere
1 linguriţă de pudră de cardamom
1 lingură piper măcinat

4 bucăţi de piept de pui
2 linguri ulei de măsline
1 lămâie felii
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se face o marinată din miere, cardamom şi piper măcinat şi se freacă bine bucăţile de carne, se pun într-o folie de plastic şi se lasă la rece 2 ore.
Se înfierbântă uleiul de măsline în tigaie şi se prăjesc bucăţile de carne până îşi schimbă culoarea.
Într-un vas se face un pat din feliile de lămâie, pe care se aşază carnea, împreună cu marinata. Se asezonează cu sare şi piper şi se dă la cuptor 30 de minute. Se serveşte cu garnitură de cuşcuş.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Bucătăria greacă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*