Pui cu sos tikka masala

Pui cu sos tikka masala


Ingrediente:

1 lămâie
4 căţei de usturoi
1 lingură sos de tomate
sare
un vârf de cuţit curry
4 linguri smântână
1 ceaşcă apă
3 linguri unt
3 linguri nuci caju
1 lingură garam masala
400 g ceapă
400 g carne de pui

Preparare:

Se taie puiul în bucăţi mici şi se marinează 2 ore în amestec de suc de lămâie si usturoi zdrobit.
Se adaugă iaurt, garam masala, sare şi şofran. Se pune amestecul pe grătar, până când bucăţile de carne se rumenesc.
Se prepară sosul din ceapa tocată şi usturoi. Cu mixerul, se amestecă cu nucile caju şi se obţine o pastă. Se adaugă sosul de tomate, untul, curry şi o ceaşcă cu apă. Se fierbe totul, până ce apa se evaporă şi se obţine un sos de consistent.Se amestecă acest sos cu carnea friptă pe grătar şi smântâna şi se fierbe totul, câteva minute, la foc mic. Se poate servi cu orez, sau alte garnituri.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria indiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*