Pui în sos de rodie (reţetă tradiţională de Shabbat)

Pui în sos de rodie (reţetă tradiţională de Shabbat)


Ingrediente:

1 pui, tăiat bucăţi mari
1 ceapă tocată
1cană nuci tocate mărunt
5 rodii
3 linguri ulei de măsline
sucul de la 2 lămâi
sare
piper
1 linguriţă zahăr

Preparare:

Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc bucăţile de carne de pui, apoi se scot şi se pun deoparte. În aceeaşi tigaie, se căleşte ceapa, se adaugă nuca şi se prăjesc împreună încă 2 minute.
Se taie rodiile în două, se scot seminţele şi se blendează. Se stoarce sucul rezultat (cam o cană) şi se pune într-o tigaie, alături de sucul de lămâie, zahăr, o ceaşcă cu apă, sare şi piper. Se fierbe amestecul câteva minute, apoi se adaugă bucăţile de carne de pui şi se fierbe înăbuşit, cam o oră.
Se gustă şi se asezonează după gust cu încă puţin suc de lămâie şi zahăr. Dacă sosul este prea gros, se adaugă şi puţină apă. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*