Purcel la cuptor

Purcel la cuptor


Ingrediente:

2 kg carne crudă de porc tânăr
1 ceaşcă ulei de măsline
sare
piper
1 ceaşcă unt
2 morcovi medii
1 ceapă

Preparare:

Se asezonează carnea cu sare şi piper, atât pe din afară cât şi în partea interioară, dacă alegeţi un purcel întreg. Se împachetează urechile cu puţină folie de aluminiu, ca să nu se ardă în timpul coacerii. Se aşază purcelul pe o tavă mare, se stropeşte cu ulei de măsline şi se unge cu unt pe de-a întregul. Se pune la cuptor 2 ore, stropindu-l mereu cu suc propriu şi ulei.
Între timp, se curăţă morcovii şi ceapa. Morcovii se taie felii subţiri, iar ceapa se toacă cât mai mărunt. Înainte cu 10 minute de a scoate carnea din cuptor, se pun în tavă în jurul purcelului.
Se verifică dacă totul este gata, se îndepărtează folia de aluminiu de pe urechi şi se aşază pe o tavă. Sosul şi legumele se încălzesc într-un vas separat. Se îndepărtează grăsimea în exces de deasupra, se adaugă 2 căni cu apă şi se dă în fiert ca să se îngroaşe. Se strecoară sosul şi se pune într-un bol separat alături de platoul cu purcel, un bol cu cartofi prăjiţi şi un altul cu salată.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de porc, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*