Roşii umplute cu caracatiţă

Roşii umplute cu caracatiţă


Ingrediente:

200 g orez, bulgur
100 g pesmet
1 lingură pastă de tomate
8 roşii mijlocii
500-600 g caracatiţă
200 g ceapă
piper
zahăr
2 linguri pătrunjel tocat
sare
oţet

Preparare:

Caracatiţa se spală, se curăţă şi se fierbe în puţină apă cu oţet. Se lasă să se răcească şi se taie cuburi mici. Se spală roşiile şi se scobesc cu o lingură, ca să poată fi umplute mai târziu. Miezul se taie mărunt şi se lasă deoparte.
Se încinge jumătate din uleiul de măsline şi se căleşte ceapa tocată mărunt şi caracatiţa. Se adaugă miezul de roşii, pătrunjelul, sarea, piperul şi orezul. Se lasă să fiarbă un sfert de oră până când scade aproape tot lichidul.
Se condimentează interiorul roşiilor cu puţină sare, zahăr şi piper şi se umplu cu amestecul de caracatiţă descris mai sus. Se pune „capacul” roşiilor şi se aşază pe un platou. Se amestecă sosul de roşii cu puţină apă şi ulei. Se toarnă acest amestec peste roşiile umplute. Se presară deasupra pesmet şi se coc o jumătate de oră.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Mâncăruri cu legume, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*