Salată asiatică

Salată asiatică


Ingrediente:

2 linguri zahăr brun
2 linguri sos de soia
¼ cană ulei
3 linguri oţet de orez
250 g tăiţei uscaţi de orez
1 căpăţână salată spalată, uscată şi tăiată mărunt
4 jumătăţi de piept de pui dezosate, fierte
3 fire ceapă verde tocată
1 lingură seminţe de susan prăjite

Preparare:

Se prepară sosul cu 30 de minute înainte, combinând zahărul brun cu sosul de soia, uleiul şi oţetul de orez într-o sosieră. Tăiţeii de orez se fierb cu puţin ulei, se răcesc sub jetul de apă rece, apoi se rup în bucăţele şi se prăjesc în tigaie, se scot şi se scurg de ulei pe prosop de hârtie.
Într-un bol mare se combină salata, piep­tul de pui fiert şi tăiat fâşii, ceapa verde şi se­minţele de susan. Se lasă la rece 15-20 minute.
Se adaugă tăiţeii doar înainte de servire. Se serveşte în boluri alături de sos sau acesta se poate turna peste salata preparată.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Salate, Salate cu carne, Salate cu legume.

Exprimați-vă opinia

*