Souvlaki de pui

Souvlaki de pui


Ingrediente:

1,5 kg piept de pui, tăiat cuburi de 3-4 cm
½ ceaşcă ulei de măsline
½ ceaşcă oţet
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper
½ ceaşcă suc de lămâie
un vârf de cuţit salvie
un vârf de cuţit cimbru
un vârf de cuţit muştar uscat
un vârf de cuţit boia iute
1 căţel de usturoi, zdrobit

Preparare:

Se prepară un sos din ulei, oţet, sare, piper, usturoi, muştar, boia, cimbru şi suc de lămâie. Se amestecă pieptul de pui cu acest sos şi se lasă câteva ore deoparte să se marineze.
Se înfige carnea pe beţişoare şi se prăjeşte pe grătar, câteva minute, pe ambele părţi, până ce sucul începe să iasă la suprafaţă.
Dacă se folosesc beţişoare de bambus sau de lemn, acestea trebuie înmuiate aproximativ o oră în apă.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*