Supă cu aluat de tarhana

Supă cu aluat de tarhana


Ingrediente:

6 linguri aluat tarhana
1 ceaşcă apă
4 linguri roşii zdrobite
6 ceşti supă de pui
3 linguri unt
mentă proaspătă, tocată

Preparare:

Se înmoaie tarhanaua în ½ ceaşcă apă, se lasă să stea 2 ore până de dizolvă. Se toarnă într-un vas înalt, în care se adaugă restul ingredientelor, roşiile trebuie decojite. Se amestecă constant, la foc mic, fiind o supă cremă, pentru consistenţă mai mult sau mai puţin densă se adaugă apă, după preferinţe, se sărează. Se pune în boluri mici, se presară mentă proaspătă.

Aluat pentru tarhana:

2 ardei capia
2 cepe albe, medii
2 roşii mari, decojite
2 ceşti iaurt gras
10 g drojdie, înmuiată în 2 linguri
apă călduţă
3 linguri ulei de măsline
2 linguri mărar proaspăt
2 linguri mentă
8 ceşti făină
sare, după gust

Preparare:

Ardeii capia se curăţă de seminţe, ceapa se taie julien şi se omogenizează folosind mixerul, cu roşiile şi ardeii, taiaţi mărunt. Într-un vas înalt, se pune mixtura rezultată, turnând deasupra iaurtul, menta, mărarul tocat, sare şi uleiul de măsline.
Se omogenizează cu mâna, apoi se toarnă gradual făina, se face o gaura cu mână, unde se incorporează drojdia înmuiată în apă călduţă. Se face un aluat nu foarte moale, în timpul frământatului se toarnă câteva linguri cu apă.
Se acoperă vasul cu un prosop curat, se lasă la temperatura camerei 5 zile să fermenteze, în fiecare zi se frământă 7-8 minute, acoperind vasul de fiecare dată după frământare. În final, aluatul se divide în 3 bile, se pun pe un şervet curat, din bumbac, şi se lasă să se usuce, la soare. Pentru o porţie de supă la 4 persoane, este suficientă utilizarea unei singure bile, restul bilelor se pot congela şi folosi ulterior, după ce în prealabil au fost uscate.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria turcă, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*