Tangine de fasole boabe, roşii şi măsline

Tangine de fasole boabe, roşii şi măsline


Ingrediente:

150 g fasole albă
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi pisat
2 linguri ghimbir
1 vârf cuţit şofran
18 roşii cherry
1 linguriţă zahăr
½ ceaşcă măsline, fără sâmburi
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă boia
1 legătură pătrunjel tocat
sare, piper, după gust
Preparare:

Se înmoaie fasolea boabe 24 de ore, apoi se fierbe 3 ore. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa, usturoiul, ghimbirul tocat până devin sticloase, apoi se adaugă şofranul. În acelaşi vas se pun roşiile taiate în două şi zahărul.
Când s-au înmuiat se adaugă fasolea, se omogenizează şi se lasă să mai fiarbă 10 minute.
Se pun măslinele tăiate, scorţişoara şi boiaua, la foc mic. Se decorează cu pătrunjel proaspăt, tocat. Se serveşte cu pita şi salată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria arabă.

Exprimați-vă opinia

*