Borek cu cartofi

Borek cu cartofi


Ingrediente:

1 pachet foietaj

Umplutura:

4 cartofi noi, medii
1 ceapă medie, tăiată julien
2 linguri unt
½ linguriţă ardei iute, pisat
sare, piper, după gust

Garnisire:

1 gălbenuş
1 linguriţă seminţe de cernuşcă

Preparare:

Se curăţă cartofii, se fierb şi se pisează. Se sotează ceapa în unt, se omogenizează apoi cu restul ingredientelor şi cu piureul de cartofi.
Din foietaj se iau 3 foi suprapuse, care se taie de-a lungul, în fâşii dreptunghiulare înguste de o palmă şi lungi, se taie de sus până jos. Compoziţia se plasează în partea de sus a dreptughiului foii, se rulează uşor, fără a se apăsa, capetele fiecărui rulou format se înmoaie în apă şi se închid apăsând cu degetele.
Într-o tavă se pune hârtie de copt, se aranjează rulourile cât să încapă, fără a le înghesui foarte tare pentru a nu se lipi între ele, acestea se ung cu gălbenuş bătut să prindă culoare şi luciu, se presară deasupra seminţe de cernuşcă. Se introduc în cuptorul preîncălzit, se coc 15-20 de minute sau până când prind culoare. Se servesc calde.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria turcă.

Exprimați-vă opinia

*