Chiftele dulci-acrişoare

Chiftele dulci-acrişoare


Ingrediente:

1 ardei gras verde
1 ardei capia roşu
1 linguriţă sos de peşte sare
3 linguriţe zahăr
1 linguriţă amidon
1 ceaşcă ulei
3 căţei usturoi
200 g ananas
1 vârf de cuţit piper
1 linguriţă sare
400 g carne tocată de vită
3 linguriţe oţet din vin de orez

Preparare:

Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins.
Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc mic.
Se face un amestec din sos de peşte, oţet din vin de orez, puţină apă şi amidon. Se adaugă acest sos peste ingredientele din tigaie, se dă totul în clocot, apoi se fierbe câteva minute la foc mic. Se serveşte fierbinte, cu garnitură de orez.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu peşte, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Chiftele şi găluşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*