Legumele în bucătăria turcă

Legumele în bucătăria turcă


Alături de grâne, legumele sunt la loc de cinste, fiind consumate în cantităţi mari. Cel mai nesofisticat fel de legume preparat constă în felierea vinetelor, dovleceilor şi combinarea lor cu roşii, ceapă, ardei, gătite încet, în unt, în suc propriu. Din moment ce legumele cultivate în Turcia sunt cu adevărat delicioase, un fel de mâncare simplu precum acesta, consumat cu bucăţi de pâine proaspătă, este îndestulător pentru mulţi oameni. Practic toate legumele, precum fasolea verde, ţelina, vinetele pot fi gătite în ulei de măsline şi mâncate la temperatura camerei. Sunt parte integrantă a oricărei mese depinzând de sezon.

Dolma – dolması” este numele generic pentru stufatul de legume, ca fel principal, consumate cu sos de iaurt şi cele din legume: dovlecei, roşii, frunze de viţă de vie. Dintre toate legumele, vânăta este la loc de cinste. Sarma, preparat ce constă în împachetarea în foi de varză, foi de viţă de vie a mixturi din carne tocată şi orez, este un preparat foarte bine cunoscut la noi.

Taguri: , , , ,
Categorii: Articole.

2 raspunsuri la Flinstones şi o porţie de pop-corn

  1. Lora a spus:

    “Carnea – una dintre cele mai populare reţete cu carne este “gebratten”, un amestec de carne parţial prăjită, zahăr, frunze de dafin, piper, struguri, smântână, …” – nu exista la trditia evreiasca amestecatul carnii cu lactatele – se imbolnaveste si ficatul si 1data cu el cade si stomacul bolnav de ulcer! ;)

  2. Asterisc a spus:

    Felicitari, o bucatarie inedita, plina de mister, Multumim.

Exprimați-vă opinia

*