Orez prăjit

Orez prăjit


Ingrediente:

1 ceapă verde
1 căţel de usturoi
1 ou
1 vârf de cuţit piper
1 ceaşcă carne de porc
1 ceapă tocată
1 lămâie
5 linguriţe ulei
1 ceapă tăiată felii subţiri
3 linguriţe sos de soia
1 linguriţă sos de peşte
1 cană orez fiert
ardei iute
1 roşie
1 ceaşcă ciuperci tocate

Preparare:

Se prăjeşte orezul fiert, bine scurs de apă, în ulei foarte bine încins. Se condimentează cu puţin piper şi zeamă de lămâie şi se amestecă mereu. Se încinge ulei, se adaugă carnea şi se căleşte la foc mare, amestecând mereu. Se face un spaţiu în tigaie, lângă carne şi se sparge oul. Se prăjeşte, apoi se dă la o parte, peste carne. În spaţiul creat, se căleşte sosul de soia şi sosul de peşte.
Se adaugă orezul, se amestecă toate ingredientele, se adaugă roşiile, ciupercile şi ceapa. Se mai lasă câteva minute la foc mediu şi condimentează cu piper.
Se serveşte fierbinte. Oul prăjit se aşază deasupra. Se garniseşte cu felii de lămâie şi felii de ceapă verde.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Garnituri, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*