Plăcinte de peşte picant şi salată de castraveţi

Plăcinte de peşte picant şi salată de castraveţi


Ingrediente:

7 ceşti lapte de nucă de cocos
1 linguriţă coriandru tocat
2 ceşti apă
5 linguriţă pastă de curry
1 cană fasole verde, tăiată mărunt
500 g castraveţi
1 ou
2 bucăţi praz
3 ceşti ulei
300 g peşte alb tocat
1 vârf de cuţit piper alb
1 ardei iute tocat
5 linguriţe sos de peşte
5 linguriţe zahăr
5 linguri oţet
2 linguri frunze de limeta kaffir, tăiate subţire

Preparare:

Se amestecă următoarele ingrediente şi se omogenizează foarte bine, cu blenderul: laptele de nucă de cocos, sosul de peşte, oul, limeta kaffir, carnea de peşte şi pasta de curry. Se condimentează cu piper şi puţină sare. Pasta se amestecă cu fasolea verde, apoi se modelează chiftele. Acestea se ung cu ulei ca să nu se lipească  de mâini şi se presează.
Plăcintele astfel obţinute se prăjesc pe ambele părţi câte 3 minute, până se rumenesc. Se scot din ulei şi se scurg pe şerveţele.
Castraveţii se curăţă, se taie felii subţiri şi se amestecă cu prazul tocat, ardeiul, coriandrul, apa, zahărul şi oţetul. Se lasă un sfert de oră să se amestece aromele. Se poate adaugă puţin mărar tocat. Această salată simplă şi răcoritoare este garnitura ideală pentru plăcintele de peşte şi carne de pui la grătar.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Peşte, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*