Salată de orez cu nucă de cocos

Salată de orez cu nucă de cocos


Ingrediente:

3 linguriţe suc de lămâie
1 linguriţe zahăr
1 ardei iute, felii
1 ceaşcă lapte de nucă de cocos
3 linguriţe sos de peşte
3 linguriţe sos de soia
3 căţei de usturoi zdrobit
4 căni orez cu bob lung, fiert
1 cană ananas, tăiat cuburi
1 cană carne de crevete
sare
1 linguriţă piper
1 ceaşcă nuci caju
1 ceaşcă ştiuleţi cruzi de porumb, tocaţi
3 cepe verzi tocate
1 ceaşcă coriandru tocat
1 ceaşcă busuioc tocat

Preparare:

Se amestecă piperul cu zahărul, sucul de lămâie, usturoiul, sosul de soia, sosul de peşte şi laptele de nucă de cocos. Se condimentează cu sare, după gust, şi se pune deoparte, la rece.
Orezul fiert (nelipicios) se amestecă cu ananasul, carnea de crevete, nucile caju, porumbul, ceapa, coriandrul, ardeiul iute şi busuiocul tocat.
Sosul preparat mai înainte se toarnă deasupra şi se amestecă bine. Salata se aşază pe un platou decorat cu salată verde. Deasupra, tot pentru decor, se pot presăra nuci caju sau verdeaţă tocată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume, Salate cu peşte.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*