Supă de nucă de cocos şi pui

Supă de nucă de cocos şi pui


Ingrediente:

3 ceşti apă
2 ardei iuţi
1 lămâie
1 lingură galangal pisat
2 linguriţe sos de peşte
1 ceaşcă lapte de nucă de cocos
sucul de la 1 lămâie
3 fire de coriandru
300 g carne de pui
câteva frunze de limeta kaffir

Preparare:

Se zdrobeşte galangalul şi se pune la fiert, la foc mic, alături de apă şi laptele de cocos. Se amestecă mereu, ca să nu se închege. Se adaugă carnea de pui tăiată bucăţi şi sosul de peşte. Se condimentează cu frunze de limeta kaffir, fără codiţă, sau cu coajă de lămâie rasă. Se dă iar într-un clocot, apoi se ia de foc.
Pe fundul bolurilor de servit se pune câte puţin ardei iute, zdrobit. Se stoarce puţin suc de lămâie în fiecare. Deasupra se toarnă supa. Se garniseşte cu coriandru. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*