Tamales

Tamales


Ingrediente:

Pentru umplutură:

3 kg carne de porc, fără os
1/3 ceaşcă pudră chili
3 litri supă de pui
3 linguri chimion
2 linguri usturoi pudră
1 linguriţă sare
2 cubuleţe concentrat de pui
2 triunghiuri ciocolată Ibarra
6 linguri de făină
¾ ceaşcă apă rece

Pentru masa harina:

4 ceşti făină
3 linguriţe sare de mare
½ linguriţă usturoi pudră
1 ceaşcă ulei de porumb
2 ½ ceşti supă de pui

Alte ingrediente:

Pănuşi de porumb, spalate şi uscate

Preparare:

Se combină într-o oală supa de pui, purda chili, chimionul, usturoiul, sare, ciocolata şi concentratul de pui, se acoperă vasul şi se fierbe totul la foc mic. Între timp, se taie carnea de porc, spălată în prealabil, în cubuleţe de 2-3 cm, se toarnă în oala cu sosul ce fierbe, se lasă la foc potrivit până se frăgezeşte carnea.
Separat, se omogenizează ¾ ceaşcă apă rece cu făina, până devine o pastă uniformă, care se toarnă gradual peste conţinutul din oală, se amestecă constant să nu se formeze cocoloaşe timp de 5 minute. Se opreşte focul şi se răceşte carnea.

Pentru masa harina: se combină ingredientele specifice ei, se omogenizează cu blenderul, dacă este prea mult lichid în compoziţie atunci se mai adaugă făină, să se îngroaşe.
Foile care înfăşoară ştiuletele de porumb se îndepărtează uşor, se taie de la cotor, se spală şi se usucă. Se ia câte o pănuşă în palmă, din aluatul de masa harina se iau câteva linguri şi se intind pe aproape toată suprafaţa pănuşii, lăsând marginile neacoperite. Din compoziţia de carne se iau câteva linguri care se aşază liniar pe aluat, în lungime.
Se rulează fiecare pănuşă astfel umplută, cu aluat şi carne, îndoind unul dinte capete. Se clădesc frumos, una lângă alta, într-o oală înaltă, având capetele îndoite în jos, deasupra unui strat de pănuşe. Se umple oala cu apă cât să le acopere, deasupra se pun câteva pănuşe şi capac. Se fierb la foc mic cca 1 ½ ore. Se scoate una şi se răceşte, se verifică dacă aluatul este făcut, daca nu se mai lasă puţin pe foc.
Se servesc reci sau calde, cu garnitură de orez sau fasole, garnisite cu pastă guacamole.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria argentiniană, Bucătăria sud-americană, Carne de pasăre, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*