Tocană de nucă de cocos şi carne de pui

Tocană de nucă de cocos şi carne de pui


Ingrediente:

1 kg carne de pui, tăiată cuburi
1 vârf de cuţit boia iute
1 linguriţă zahăr
3 linguriţe suc de lămâie
1 ceaşcă ciuperci
3 linguriţe coriandru tocat
1 lingură galangal
1 linguriţă iarbă de lămâie, tocată
5 frunze limeta kaffir
un vârf de cuţit piper
5 ceşti lapte de nucă de cocos
3 ceşti apă
3 linguriţă sos de peşte

Preparare:

Se pune la fiert supa şi laptele de nucă de cocos. Se adaugă sosul de peşte, coriandrul, iarba lămâioasă şi frunzele de limeta kaffir. Se condimentează cu piper, boia iute, zahăr şi suc de lămâie, apoi se adaugă carnea de pui şi apă şi se fierbe o jumătate de oră.
Când carnea se înmoaie, se adaugă ciupercile şi se mai fierbe totul câteva minute.
Se serveşte fierbinte, cu orez, iar deasupra se presară coriandru proaspăt, tocat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*