Chiftele (Albondigas)

Chiftele (Albondigas)


Ingrediente:

500 g carne de pui, tocată
½ cub de condimente pentru supă
sos de roşii
dafin
1 morcov
făină
1 ceaşcă vin alb
2 cuişoare
2 căţei de usturoi
2 cepe
1 ceaşcă mazăre
1-2 roşii
ulei de măsline
100 g şuncă tocată
1 linguriţă oregano
2 linguriţe pesmet
3 linguriţe sos de soia
1 linguriţă pătrunjel tăiat mărunt
1 linguriţă seminţe de pin
piper
sare

Preparare:

Se toacă ceapa şi un căţel de usturoi.
Se amestecă carnea tocată de pui cu şunca tocată. Se adaugă ceapa, sare, piper, usturoiul tocat, sosul de soia, oregano, seminţele de pin şi morcovul ras. Se amestecă şi se frământă bine.
Se formează chiftele care se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei, apoi se transferă într-un bol.
Se prepară pe foc, un sos din roşii, vin alb şi făină. Se asezonează cu dafin, cuişoare şi pătrunjel tocat. Se fierbe mazărea şi împreună cu chiftelele se toarnă în sos. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de pasăre, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*