Chiftele cu legume

Chiftele cu legume


Ingrediente:

1 ceaşcă pătrunjel tocat
1 căţel de usturoi
1 morcov
1 bucată ţelină
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1 ceaşcă făină
1 linguriţă busuioc
1 linguriţă maghiran
1 linguriţă ghimbir
1 cană orez
1 cană alune
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă cimbru

Preparare:

Se spală şi se scurge orezul. Se fierbe în apă cu un vârf de sare timp de trei sferturi de oră.
Se toacă alunele. Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte usturoiul şi ghimbirul tocat. Se curăţă ţelina şi se toacă, se curăţă şi se rade morcovul. Se călesc toate 5 minute până se înmoaie.
Se amestecă orezul cu alunele, legumele, pătrunjelul şi celelalte mirodenii. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă făina şi se amestecă bine. se obţine un aluat din care se modelează chiftele.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc chiftele la foc mediu câteva minute pe fiecare parte. Se servesc cu salată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*