Cornuleţe cu brânză (Sambusak B-Jibbin, reţetă evreiască din Bagdad)

Cornuleţe cu brânză (Sambusak B-Jibbin, reţetă evreiască din Bagdad)


Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g făină
½ linguriţă praf de copt
½ pachet de unt sau
margarină moale
un vârf de cuţit zahăr
¼ cană apă
1 ou crud
un vârf de cuţit sare
1/2 ceaşcă apă fierbinte

Pentru umplutură:
1 cană brânză mozarella, rasă
½ ceaşcă brânză de vacă
1 ou
1 linguriţă făină

Preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul şi se dizolvă în apa fierbinte. Se adaugă restul ingredientelor pentru aluat şi se frământă bine. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 3-4 ore să crească.
Se amestecă cele două tipuri de brânză, cu oul şi făina şi se lasă peste noapte, la frigider.
Se împarte aluatul în bile de mărimea unei nuci. Se întinde fiecare astfel de nucă de aluat cu sucitorul. Deasupra se pune câte o lingură din amestecul de brânză. Se rulează şi se apasă la capete, ca să nu se desfacă în timpul coacerii.
Se coace 20 de minute în cuptorul încins la 190 grade C.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Bucătăria evreiască, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*