Grătar a la Patagonia

Grătar a la Patagonia


Ingrediente:

1 kg carne de porc
1 kg carne de miel
20 cârnaţi
2 pui, tranşaţi
2 verze, umplute cu brânză şi pere
2 kg cartofi
1 kg morcovi
1 kg ceapă decojită
20 bucăţi de peşte, fără solzi
10 mere

Necesarul de unelte:

Acest preparat se pregăteşte în aer liber, vom avea nevoie de un hârleţ sau lopată, se va săpa o groapă de 1m x 1m x 1.5 m adâncime, câţiva bolovani, câteva cârpe curate, frunze mari, din belşug, spalate în prealabil, pentru a acoperi pietrele şi mancarea şi materiale pentru a menţine căldura 1 oră.

Preparare:

Se face un foc la suprafaţă, lângă groapă, unde se împing bolovanii (sau pietre mai mari), trebuie să se încălzească tare, să aibă o temperatură ridicată. Bolovanii se aruncă în groapă, cu lopata, se face un pat de pietre mari încinse. Se aşterne un strat gros de frunze mari, curăţate în prealabil, pentru a proteja mâncarea de bolovani.
Se pun ingredientele, mai întâi cartofii întregi, decojiţi, apoi morcovii, verzele, apoi cărnurile, se aşază frumos în straturi. Nu se fac foarte multe straturi, 2-3 sunt suficiente, pentru a fi pătrunse de căldura pietrelor. La sfârşit se adaugă încă un strat din frunze mari, curăţate, se acoperă în întregime. Se aşterne un strat din cârpe groase, curate, să nu rămână niciun loc liber.
Groapa, cu mâncarea în ea, se acoperă cu pământ, se presează cu piciorul, dar nu tare. Se aşteaptă 1 oră, după ceas. Nu intervine riscul arderii ingredientelor pentru ca pietrele se răcesc.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria argentiniană, Bucătăria sud-americană, Carne de miel, Carne de pasăre, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Peşte, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*