Kofte cu miel

Kofte cu miel


Ingrediente:

1 ceaşcă pesmet
500 g carne de miel, slabă, tocată
½ linguriţă sare
½ linguriţă piper pudră
1 linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă mentă uscată
2 căţei de usturoi
2 linguri pătrunjel
1 ou
1 lingură ulei de măsline

Preparare:

Într-un bol mare, se amestecă pătrunjelul, usturoiul, condimentele şi carnea tocată. Se frământă compoziţia, se adaugă oul, se omogenizează până se absoarbe oul şi compoziţia are o textură fină. Se formează chiftele lunguieţe, în palme, care se prăjesc la foc iute. Se scurg de ulei pe şerveţele de hârtie.
Se pot servi cu iaurt şi sos tahina, în pita, sau pe un pat de orez, alături de roşii sau castraveţi muraţi, ceapă tăiată julien şi puţină varză murată.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria turcă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*