Mamzana

Mamzana


Ingrediente:

2 vinete coapte şi tăiate mărunt
1 ardei gras, copt şi feliat
1 ceapă proaspătă, tăiată julien
1 roşie mare, tăiată cubuleţe
2 ardei cubanelle, feliaţi
5 linguri pătrunjel tocat
sare, piper, după gust

Sos:

2 căţei de usturoi, zdrobiţi, cu sare
1 ceaşcă iaurt

Garnisire:

2 linguri ulei
1 linguriţă ardei iute pisat

Preparare:

Se aşază pe un platou vinetele coapte, tăiate mărunt. Deasupra se pun ardeiul copt, ceapa, ardeiul cubanelle şi pătrunjelul tocat fin. Se toarnă iaurtul.
Se înfierbântă uleiul şi se prăjeşte puţin ardeiul iute. Se toarnă peste compoziţia de pe platou. Se serveşte lângă orice kebab.

Coacerea vinetelor: înainte de a le pune în cuptor, acestea se găuresc cu o furculiţă pentru a se pătrunde mai bine, se lasă la cuptor cca 30 de minute, apoi se curăţă de coajă, cât sunt încă fierbinţi, apoi se pun în zeamă de lămâie 5 minute, pentru a împiedica înnegrirea lor, după ce sunt curăţate.

Coacerea ardeiului gras: se taie un capac la capătul cu codiţa, se îndepărtează seminţele, apoi se taie în jumătate, se pun cu faţa în jos, într-o tavă, pentru 10 minute. Se curăţă de coajă cât sunt calzi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria turcă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*