Miel grecesc în frunze de viţă de vie

Miel grecesc în frunze de viţă de vie


Ingrediente:

700 g carne de miel tocată
2 cepe mari, tocate
1 linguriţă zahăr
1 lingură sare
un vârf de cuţit piper
2 linguri stafide
un vârf de cuţit scorţişoară
2 linguri seminţe de pin
frunze de viţă de vie
1 linguriţă ienibahar
1 lingură frunze de mentă, tocate
1 lingură frunze de pătrunjel tocat
1 linguriţă mărar tocat
1 lingură sos de roşii
1 ceaşcă orez fiert
6 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se căleşte ceapa în ulei de măsline. Se fierbe orezul. Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de viţă de vie. Se frământă 5 minute.
Se umplu frunzele cu această umplutură. Se aşază într-o cratiţă. Se adaugă 1 cană cu apă amestecată cu 2 linguri de sos de roşii. Se pune o farfurie peste aceste „sarmale”, ca să plutească în timpul fierberii. Se acoperă şi se fierbe la foc mediu, trei sferturi de oră. Se serveşte fierbinte sau rece, cu iaurt sau suc de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*