Pască cu nuci

Pască cu nuci


Ingrediente:

½ cană zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
½ cană zahăr
3-4 căni pască fărâmiţată
½ pachet unt
½ cană nuci
½ cană stafide
1 ½ ceaşcă fulgi de ciocolată

Preparare:

Se încinge bine cuptorul. Se pune o folie pentru copt pe o tavă. Se amestecă pasca cu scorţişoara şi nucile. Se prăjesc împreună câteva minute. Untul se înmoaie şi se amestecă cu zahărul şi cu apa, apoi se încorporează în amestecul de pască şi nuci.
Amestecul obţinut se pune în cuptorul încins şi se coace aproape o jumătate de oră. Stafidele se adaugă în ultimele 10 minute. În timp ce se coace, se amestecă o dată sau de două ori. Se scoate din cuptor, se răceşte bine şi se adaugă fulgii de ciocolată.
În loc de nuci sau alături de ele, se pot folosi alune, nuci caju, sau migdale, iar în loc de stafide obişnuite, orice fruct uscat (banane, afine, etc.) În acest fel, savoarea şi aspectul sunt la îndemâna imaginaţiei dumneavoastră.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Aperitive, Bucătăria evreiască, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*