Plăcintă vegetariană de cartofi cu alune

Plăcintă vegetariană de cartofi cu alune


Ingrediente:

un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper
un vârf de cuţit boia iute
3 ceşti nuci caju sau alune
1 linguriţă pătrunjel tocat
3 căţei de usturoi
3 roşii
3 ceşti piure de cartofi
1 linguriţă margarină
1 ceaşcă supă de legume
3 linguriţe ulei
3 cepe

Preparare:

Se fierb cartofii, se decojesc şi se zdrobesc.
Se încinge ulei şi se căleşte ceapa tocată. Când începe să se înmoaie se adaugă piper, sare şi boia. După un minut se adaugă roşiile tocate mărunt.
Se lasă 10 minute la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă pătrunjelul tocat şi nucile caju tăiate mărunt.
Se amestecă cu supa de legume, deasupra se aşază cartofii zdrobiţi. Se ung cu margarină şi se presară boia.
Preparatul se coace trei sferturi de oră până se rumeneşte şi se lasă câteva minute la temperatura camerei înainte de servire.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*