Pui cu migdale şi seminţe de pin

Pui cu migdale şi seminţe de pin


Ingrediente:

1 pui tăiat bucăţi
100 g migdale
câteva frunze cimbru
2 căţei de usturoi
1 ceaşcă vin alb
2 linguri suc de lămâie
3 cepe
1 cub condimente pentru supă
5 cartofi
câteva frunze de pătrunjel
3 linguri ulei de măsline
100 g seminţe de pin
2 roşii coapte
piper
sare

Preparare:

Se unge o tavă şi se freacă cu usturoi. Se aşază bucăţile de carne înăuntru.
Se curăţă şi se taie în bucăţi mari, cartofii şi ceapa. Se aşază peste carne, alături de roşii, tăiate şi ele felii măricele.
Se toacă cimbrul, usturoiul şi pătrunjelul, apoi se presară deasupra. Se adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul, seminţele de pin şi migdalele.
Se prepară o supă din puţină apă caldă şi cubul de condimente. Se amestecă cu vinul alb şi uleiul şi se toarnă, cât mai uniform, peste pui.
Se pune tava în cuptorul încins, nu foarte aproape de foc şi se coace la foc mediu, 1-2 ore.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*