Ruladă cu ciuperci (blintzer)

Ruladă cu ciuperci (blintzer)


Ingrediente:

Pentru aluat:

2 ouă
2 linguri de ulei
1 cană lapte
1 ceaşcă făină integrală
un vârf de cuţit sare
1 ceaşcă unt

Pentru umplutură:

3 linguri margarină
1 ceapă mare
2 căţei usturoi
800 g ciuperci
½ ceaşcă ardei verde
3 linguri făină
1 cană lapte
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper
un vârf de cuţit busuioc
500 g brânză mozzarella sau brânză Monterey Jack

Preparare:

Aluatul:

Se bat ouăle cu uleiul şi laptele. Se adaugă făina şi sarea şi se amestecă bine. Se ţine la frigider o jumătate de oră. Se încinge unt într-o tigaie şi se toarnă 1-2 linguri din acest aluat pentru fiecare clătită (blintzer). Se coc la foc mediu, până ce se rumenesc. Se adaugă unt, dacă este necesar.

Umplutura:

Se taie ceapa mărunt, se zdrobeşte usturoiul, se toacă ciupercile şi se rade brânza.
Se înmoaie margarina într-o tigaie şi se căleşte ceapa, usturoiul, ardeiul şi ciupercile, timp de 15 minute. Se adaugă făina şi se amestecă bine. Treptat, se adaugă laptele, piperul şi busuiocul.
Se fierbe totul, la foc mic, amestecând mereu, până ce amestecul se îngroaşă. Se adaugă brânza. Se pune deoparte.
Se umplu clătitele cu acest amestec şi se rulează, apoi se prăjesc încă un minut.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ciuperci, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria evreiască, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*