Supă-cremă de morcovi

Supă-cremă de morcovi


Ingrediente:

5 morcovi
1 cartof
1 căţel de usturoi
5 căni supă de legume
câteva linguri ulei
1 praz tocat
1 ceapă verde tocată
1 cană fasole verde
un vârf de cuţit tarhon tocat
un vârf de cuţit cuţit maghiran
un vârf de cuţit cimbru tocat
1 linguriţă pătrunjel tocat
sare
un vârf ce cuţit mărar tocat
piper

Preparare:

Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa şi prazul tocat, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Cartoful şi morcovii se toacă mărunt şi se pun în tigaie, peste ceapă şi usturoi.
Se lasă totul la foc mic, încă câteva minute, fără a arde legumele.
Se pune supa la fiert, la foc mic. Se adaugă legumele din tigaie şi se fierbe un sfert de oră, până ce cartofii se înmoaie.
Se ia supa de pe foc, se lasă să se răcească şi se blendează. Pireul obţinut se pune iar la foc mic şi se adaugă fasolea verde. Se condimentează cu sare, piper, verdeaţă, etc. Se amestecă mereu, un sfert de oră, la foc mic, ca să nu se lipească.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*