Supă de orz şi ciuperci (tradiţională de Hannukah)

Supă de orz şi ciuperci (tradiţională de Hannukah)


Ingrediente:

2 linguri ulei
1 ceapă, tocată
1 ţelină, tocată
400 g ciuperci, tăiate mărunt
100 g ciuperci uscate
2 căni roşii tocate
6 căni zeamă în care au fost fierte legume sau carne de pui
1 ceaşcă pătrunjel
2 linguri mărar tocat
1 cană orz, curăţat
piper
sare

Preparare:

Se încinge ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa, ţelina şi ambele feluri de ciuperci, timp de 10 minute. Se adaugă mărarul, roşiile şi zeama de legume şi se dă totul în clocot.
Se acoperă şi se fierbe înăbuşit trei sferturi de oră sau până ce orzul se înmoaie. La sfârşit, se adaugă pătrunjelul, mărarul şi se asezonează cu sare şi piper, după gust.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*