Borek

Borek


În 1923, în urma dizolvării Imperiului Otoman, Turcia devine republică. În această zi s-a născut Regina Maria a României (1875) şi dramaturgul francez Jean Giraudoux (1882), autor al cunoscutelor opere “La Guerre de Troie n’aura pas lieu” şi “Electra”.

Ingrediente:

1-2 ouă
pătrunjel
sare
piper
boia
1 ceapă
3 linguriţe sos de roşii
5 linguriţe ulei
300 g carne de vită
susan
3 ceşti făină
3 linguriţe zahăr
3 linguriţe drojdie
1 ceaşcă supă
3 cartofi

Preparare:

Se fierb cartofii şi se zdrobesc, se taie carnea mărunt. La fel ceapa şi pătrunjelul. Se amestecă drojdia, zahărul şi puţină apă caldă. Se lasă câteva minute să crească.
Se amestecă 1 gălbenuş şi 2 albuşuri cu ulei. Se freacă şi se condimentează cu sare. Se toarnă peste amestecul de drojdie şi zahăr. Treptat, se adaugă făina, se frământă şi se lasă să crească.
Se căleşte ceapa, se adaugă sosul de roşii şi carnea. Se lasă la foc mic până se rumeneşte carnea, se adaugă apă, pătrunjel şi sare.
Când aluatul creşte, se întinde.
Deasupra se toarnă amestecul cu carne şi se împachetează. Se aşază pe o tavă, se taie pătrate mari şi se unge cu gălbenuşul rămas bătut cu un pic de ulei. Deasupra se presară susan. Se coace în cuptorul încins.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria turcă, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*