Chiftele evreieşti de ciuperci

Chiftele evreieşti de ciuperci


Ingrediente:

1 ceapă
500 g ciuperci tocate mărunt
1 lingură pătrunjel
2 ouă bătute
1 pască fărâmiţată
1 ceaşcă unt
1 cană praz
lămâi tăiate felii

Preparare:

Jumătate din unt se încălzeşte într-o cratiţă. Se toacă prazul şi ceapa şi se călesc câteva minute. Se adaugă ciupercile tocate şi se prăjesc cu amestecul de praz. Se lasă un sfert de oră la foc mediu ca să se evapore lichidul scurs de la ciuperci.
Se bat ouăle şi se amestecă cu pătrunjelul tocat, se adaugă pasca fărâmiţată. Se obţine un aluat consistent care se asezonează cu sare şi piper, după gust.
Se ia câte o lingură cu vârf din acesta, se apasă cu dosul lingurii de lemn şi se pune în restul de unt încins. Chiftelele obţinute, plate, se prăjesc pe fiecare parte, până se rumenesc. Se lasă pe un prosop de hârtie să se scurgă. Se aşază pe un platou şi se servesc cu felii de lămâie.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria evreiască, Chiftele şi găluşte, Garnituri, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*