Cremă rusească

Cremă rusească


Ingrediente:

400 ml lapte
400 g frişcă
200 g zahăr
7-8 biscuiţi
8 gălbenuşuri
8 foi gelatină
1 baton vanilie

Preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, până se topeşte zahărul. Se adaugă laptele cald, batonul de vanilie, amestecând mereu, apoi se fierbe crema la aburi. După ce s-a îngroşat crema, se ia de pe foc şi se incorporează în ea gelatina înmuiată în puţină apă rece, se îndepărtează vanilia.
Se dă crema la rece 20 de minute, apoi se adaugă frişca bătută. Într-o formă rotundă se toarnă jumătate din compoziţie, se acoperă cu biscuiţi înmuiaţă în lapte, deasupra vine restul compoziţiei. Se lasă la frigider 1 oră.
Se răstoarnă compoziţia pe o farfurie mare, udată, se ornează cu frişcă bătută.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*