Ficat de pui cu struguri

Ficat de pui cu struguri


Ingrediente:

500 g ficat de pui
50 ml ulei de măsline
50 g unt
1 linguriţă chimion
sare, piper, după gust
1 pahar vin alb
½ fir praz
100 g struguri albi

Preparare:

Se curăţă bine ficatul, se lasă să se scurgă de apă. Se taie prazul rondele subţiri care se călesc în ulei încins. Se adaugă ficatul în tigaie, după ce s-a călit prazul. Când s-a rumenit puţin ficatul, se toarnă un pahar cu vin alb, se lasă 10 minute să fiarbă în vin până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă untul şi se lasă la fiert. În timpul fierberii în unt se adaugă chimionul, se asezonează cu sare şi piper. Se încorporează strugurii şi se mai lasă la foc potrivit încă 10 minute.
Atenţie! Nu adăugaţi sarea decât în faza finală a preparării, în felul acesta ficatul îşi va păstra textura moale.
Se serveşte lângă garnitura de orez.

Ficat de pui cu struguri (14 fotografii)
26 Octombrie 2008
Reteta zilei

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*