Friptură cu prune

Friptură cu prune


Ziua lui Columb sau Dia de la Raza
Multe ţări din Lumea Nouă celebrează astăzi, ziua sosirii lui Columb în Americi, în călătoriile sale spre Indii, el a descoperit continentul american necunoscut europenilor la acea dată. Prima dată când a fost sărbătorită punerea piciorului său în tărâm american a fost în 1792, la 300 de ani de la debarcarea lui în Lumea Nouă.

Ingrediente:

2 cepe tocate
un vârf de cuţit piper
1 ceaşcă oţet de mere şi cedru
200 g prune uscate, înmuiate
1 ½ kg carne de vită
3 linguri untură
sare
apă caldă
2 cuişoare

Preparare:

Carnea se prăjeşte pe ambele părţi. Se adaugă ceapa. Când s-a călit, se adaugă şi restul ingredientelor. Se reduce focul, se pune capacul şi se fierbe înăbuşit, timp de 3 sau 4 ore, până ce ingredientele se înmoaie. Dacă este necesar, se mai adaugă apă din când în când.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*